10x De Beste Meal Prep Bakjes van 2024 Volgens Experts (2024)

Meal prep bakjes, ik kan niet zonder! Ik ben veel onderweg en vind gezond eten erg belangrijk. Ook volg ik een speciaal dieet, waardoor onderweg ergens iets eten voor mij minder makkelijk is.

Dankzij mealprepping eet ik onderweg altijd lekker en gezond. Ik maak mijn lunches en snacks thuis klaar en neem ze mee in meal prep bakjes. Dit zijn duurzame, lekvrije bakjes waarin eten heerlijk vers blijft.

Omdat ik weet hoe belangrijk een goed bakje is en ook weet welke minder geschikt zijn, heb ik voor jou een top 10 van de beste meal prep bakjes van 2024 gemaakt. Hiermee kies je makkelijker het vershoudbakje dat bij jou past.

Beste meal prep bakje overzicht

AfbeeldingAwardActuele Prijs
Beste algemene keuze Check Prijs
Beste luxe keuze Check Prijs
Beste meerdelige set Check Prijs
Beste glazen set keuze Check Prijs
Beste duurzame keuze Check Prijs
Beste keuze voor onderweg Check Prijs
Beste bento keuze Check Prijs
Beste roestvrijstalen keuze Check Prijs
Beste opvouwbare keuze Check Prijs
Beste goedkope keuze Check Prijs

De 10 beste meal prep bakjes onderzocht

Beste Algemene Keuze

KitchenBrothers Meal Prep Bakjes

4.8

De glazen vershoudbakjes van KitchenBrothers zijn de ideale oplossing voor wie voedsel wil bewaren en maaltijden wil voorbereiden. Of je nu een druk leven hebt, vaak onderweg bent of gewoon gezonder wilt eten, deze 9-delige set heeft alles wat je nodig hebt.

Deze luchtdichte anti-lek bakjes zijn veelzijdig in gebruik, geschikt voor de vriezer en oven. De glazen bakjes hebben een strak, functioneel ontwerp. Ze zijn gemaakt van stevig glas en bestand tegen temperaturen van -40 °C tot 400 °C. Een prettige eigenschap van glas is dat het geen luchtjes opneemt. Hierdoor blijven mijn bakjes fris. De luchtdichte deksels met blauwe siliconen ring zorgen er verder voor dat je eten vers blijft.

De bakjes hebben handige vergrendelingen op de deksels, waardoor ze niet zomaar openvallen. De prijs is een goede investering voor wie gezond eten belangrijk vindt.

Ik vind deze glazen meal prep bakjes van KitchenBrothers erg prettig in gebruik en raad ze dan ook zeker aan om op te nemen in je standaard keukenassortiment.

Voordelen:

  • Luchtdichte en anti-lek deksels
  • Glazen bakjes nemen geen geurtjes op
  • Geschikt voor -40°C tot 400°C: van invriezen tot hete maaltijden
  • Geschikt voor de afwasmachine
  • Grootste bakje ideaal voor volledige maaltijd

Nadelen:

  • Deksels zijn niet geschikt voor de oven
  • Kleinste bakjes in set minder praktisch
  • Glazen bakjes zijn wat zwaarder, mogelijk minder geschikt om mee te nemen

Check Prijs op Bol.com

Beste Luxe Keuze

DEWIN Meal Prep Boxen

4.8

Deze geïsoleerde roestvrijstalen stapelbare meal prep boxen zijn ontworpen om je maaltijden warm te houden.

Eerlijk is eerlijk; ik heb ze aangeschaft omdat ze er mooi en luxe uitzien. Maar qua prestaties stellen ze me zeker niet teleur en zijn ze hun hogere prijs meer dan waard!

Wat ik vooral erg handig vind van deze boxen, is dat je ze op elkaar kunt stapelen en precies zoveel mee kunt nemen als je nodig hebt. Er zitten stevige klikmechanismes op de boxen, waardoor ze niet makkelijk van elkaar losraken en je eten vers blijft.

Ook na herhaaldelijk gebruik blijven deze mealpreppers mooi. Het materiaal roest niet en kan goed tegen hitte, wat voor mij bijdraagt aan de kwaliteit van dit product.

Ik gebruik deze meal prep bakjes vaak voor warme lunches of snacks. Mijn eten blijft in deze bakjes goed op temperatuur. Daarom raad ik je deze bakjes zeker aan, vooral als je veel onderweg bent en graag warme maaltijden eet.

Voordelen:

  • Eten blijft goed op temperatuur, ideaal voor warme maaltijden
  • Handig kliksysteem om bakjes te stapelen
  • Hittebestendig materiaal, kan in de afwasmachine
  • Roestvrijstaal geeft luxe en aantrekkelijke uitstraling

Nadelen:

  • Het klikmechanisme is erg strak, wat voor sommige gebruikers lastig kan zijn
  • Hoewel je ze misschien kiest voor hun “looks”, zijn niet alle kleuren beschikbaar
  • Hoge prijsklasse

Check Prijs op Bol.com

Beste Meerdelige Set

Strex Vershoudbakjes

4.7

De herbruikbare vershoudbakjes van Strex zijn ook ideale bakjes om je eten vers te houden. Of het nu gaat om groenten, fruit, pasta of sausjes, deze uitgebreide 18-delige set met 5 verschillende formaten bakjes is de perfecte opslag voor al je etenswaren.

De bakjes zijn ontworpen met speciale deksels die luchtdicht, waterdicht en stapelbaar zijn. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig plastic met siliconen afdichtingen en zijn transparant, zodat je makkelijk kunt zien wat erin zit. Er zitten labels en een speciale stift bij, zodat je kunt opschrijven wat er in het bakje zit of wanneer je je bakje hebt ingevroren. Handig!

Door de goede sluiting zijn ze ook geschikt voor sausjes en soepen.

De bakjes zijn vrij van BPA's, wat beter is voor je gezondheid en de kwaliteit van je voedsel. Je kunt ze gebruiken in de koelkast, in de vriezer, en zelfs in de magnetron.

De prijs van deze set is erg voordelig en een goede keuze als je graag meerdere bakjes tegelijkertijd in gebruik hebt. Ik vind deze set dan ook een aanrader voor iedereen die begint met mealpreppen en op zoek is naar een goede set met meerdere meal prep bakjes.

Voordelen:

  • Goede siliconen sluiting, waardoor ook geschikt voor soep of saus
  • Inclusief handige labels en stift, handig bij invriezen
  • Meest uitgebreide set met maar liefst 18 bakjes
  • Bakjes kunnen in de magnetron

Nadelen:

  • Geen optie voor kleurkeuze
  • Deksels kunnen niet in de magnetron

Check Prijs op Bol.com

Beste Glazen Set Keuze

KitchenBrothers Meal Prep 5 Bakjes

4.8

De glazen meal prep bakjes van KitchenBrothers zijn de perfecte keuze als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke manier om je maaltijden voor te bereiden en restjes vers te houden. Deze hoogwaardige glazen bakjes zijn veelzijdig en geschikt voor temperaturen van -40 °C tot 420 °C. Ze zijn perfect voor gebruik in de oven, magnetron, vaatwasser en vriezer.

Deze glazen bakjes hebben een strak en modern ontwerp dat voldoet aan onze verwachtingen. Ze zijn gemaakt van stevig glas en hebben doorzichtige deksels met een siliconen rand voor een luchtdichte en waterdichte afdichting.

Deze set bestaat uit 5 glazen bakjes met bijpassende deksels. Ze zijn lekvrij, luchtdicht en waterdicht, waardoor je eten extra lang vers blijft.

De glazen bakjes passen zich snel aan aan de temperatuur, waardoor je je eten snel kan invriezen, koelen of opwarmen. Schoonmaken is een fluitje van een cent, zowel met de hand als in de vaatwasser.

De prijs van deze set is redelijk gezien de kwaliteit en veelzijdigheid. Het is een goede investering voor wie graag maaltijden vooraf voorbereidt of restjes bewaart.

Ik raad deze meal prep bakjes aan als je graag je maaltijden vers houdt en niet van plastic houdt. Het zijn echt onmisbare bakjes in je keuken; met een luchtdichte deksel en stevig glas zijn dit bakjes waar je op kunt vertrouwen!

Voordelen:

  • Milieuvriendelijke keuze omdat de bakjes van glas i.p.v. plastic zijn
  • Weerstaan elke temperatuur, dus kunnen vanuit de vriezer zo de oven in
  • Hoge kwaliteit materialen, bakjes gaan lang mee
  • Speciaal laagje op het glas maakt schoonmaken makkelijker

Nadelen:

  • Deksel verwijderen voordat je het bakje in de magnetron zet
  • Sluitingen laten soms los (zijn wel makkelijk weer op te klikken)
  • Deksels zijn van plastic, niet van glas

Check Prijs op Bol.com

Beste Duurzame Keuze

Gadgy Glazen Vershoudbakjes

4.7

Ook met deze mooie Gadgy glazen bakjes met bamboe deksel houd je je eten lekker vers. Deze set bestaat uit 4 glazen bakjes in verschillende maten, waardoor je altijd de juiste maat hebt voor je lunch, avondeten of restjes. Ze zijn herbruikbaar, BPA-vrij en milieuvriendelijk. Ik vind vooral de bamboe deksels in combinatie met het glas erg mooi en ben blij met dit duurzame alternatief.

Deze bakjes hebben een goede siliconen rand, waardoor ze geschikt zijn voor vloeistoffen. Ze zijn bovendien stapelbaar, waardoor ze minder ruimte innemen in koelkast of vriezer. Ook zijn ze makkelijk schoon te houden, omdat er geen groeven in de bakjes zitten.

Gemaakt van sterk en ovenbestendig glas, zijn deze bakjes duurzaam en gaan ze langer mee dan plastic alternatieven. De bamboe deksels zijn afkomstig van duurzame bronnen, wat dit product nog milieuvriendelijker maakt.

De prijs van deze set is zeker redelijk gezien de kwaliteit en het gebruiksgemak. Ik raad ze dan ook zeker aan als je op zoek bent naar stijlvolle, praktische en milieuvriendelijke vershoudbakjes.

Voordelen:

  • Duurzame materialen, zowel voor bakjes als deksels
  • Elegante uitstraling door de deksels van bamboe
  • Extra makkelijk schoon te maken (geen groeven in bakjes)
  • Stapelbaar, waardoor ze minder ruimte in beslag nemen

Nadelen:

  • Bamboe deksel vereist wat zorg om mooi te blijven
  • Kleinste bakje had wel iets groter gemogen
  • Geen kliksysteem, sluiting voelt minder stevig

Check Prijs op Bol.com

Beste Keuze Voor Onderweg

Niceey Meal Prep Bakjes

4.6

De meal prep bakjes van Niceey zijn handige bakjes voor het voorbereiden van maaltijden en het bewaren van restjes. Omdat ze een handig formaat hebben, zijn ze ideaal voor onderweg. Ze zijn praktisch en hebben een transparant ontwerp, waardoor je gemakkelijk kunt zien wat erin zit. Dankzij de luchtdichte en anti-lek deksels blijft je voedsel langer vers en heb je geen gedoe met lekken of een vieze tas.

Gemaakt van sterk glas, zijn de Niceey bakjes duurzaam en gaan ze lang mee. Ze zijn geschikt voor gebruik in de oven, magnetron en vriezer. Ze behouden hun kwaliteit, zelfs na herhaaldelijk gebruik en schoonmaken in de vaatwasser.

De prijs van deze set is redelijk gezien de kwaliteit en het gemak dat ze bieden. Ook vind ik dat ze er met hun mooie groene deksels fris uitzien. Ik raad ze dan ook aan als je op zoek bent naar een goede set voor thuis of onderweg.

Voordelen:

  • Frisse uitstraling dankzij groene deksels
  • Handige afmetingen, ideaal voor onderweg
  • Kliksysteem voorkomt lekken in je tas
  • Kan zowel in vriezer als magnetron

Nadelen:

  • Slechts 4 bakjes, minder dan andere sets
  • Alleen beschikbaar in het groen, geen kleurkeuze

Check Prijs op Bol.com

Beste Bento Keuze

Dezolo Bento Box Meal Prep

4.4

De Bento Meal Prep Box is een echte verrassingsdoos! Deze mealprepper heeft maar liefst 3 compartimenten en verschillende “verdiepingen”, waardoor je maaltijd een ware verrassing wordt. Ik vind het dan ook leuk om uitgebreide lunches in deze bakjes voor te bereiden. En handig; er zit ook een besteksetje bij!

De compartimenten in deze bakjes zijn erg makkelijk, omdat je daarmee voorkomt dat de smaken van je maaltijd zich met elkaar vermengen. Deze bentobox is bovendien geschikt voor de magnetron en de vaatwasser, waardoor ‘ie makkelijk in gebruik en onderhoud is.

De mealprepper is gemaakt van food-grade PP-plastic en tarwevezels, wat het een duurzame aankoop maakt voor wie gezond eten onderweg belangrijk vindt.

Ik raad je deze bentobox aan, zeker als je houdt van uitgebreide maaltijden die je graag gescheiden van elkaar mee wil nemen.

Voordelen:

  • Volledig aanpasbaar aan maaltijd dankzij handige compartimenten
  • Ideaal om smaken en ingrediënten gescheiden te houden voor je begint met eten
  • Inclusief bestekset, ideaal voor onderweg
  • Stijlvolle box in meerdere blauwtinten

Nadelen:

  • Niet geschikt als je alleen restjes wil invriezen
  • Vrij groot, minder handig in tas of voor kleinere snacks

Check Prijs op Bol.com

Beste Roestvrijstalen Keuze

Bambaw Roestvrij Staal Vershoudbakjes

4.5

De roestvrijstalen vershoudbakjes van Bambaw zijn perfect voor liefhebbers van heerlijk eten, zowel thuis als onderweg. Of je nu je eigen gezonde maaltijden bereidt of restjes bewaart, deze bakjes zijn ideaal voor school, kantoor, buitenactiviteiten en uitstapjes.

Ik heb dit vershoudbakje meegenomen op een kampeervakantie en kon mijn maaltijd in dit bakje goed boven een kampvuur opwarmen. Het roestvrije staal is smaak- en geurneutraal, waardoor je eten vers en lekker blijft.

De siliconen ring zorgt ervoor dat deze bakjes luchtdicht en hermetisch gesloten zijn, waardoor je voedsel langer vers blijft. Omdat je de siliconen ring kunt verwijderen, is dit bakje makkelijk schoon te houden.

Hoewel iets duurder dan plastic bakjes, biedt deze roestvrijstalen lunchbox waar voor zijn geld dankzij zijn duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare, duurzame en milieuvriendelijke lunchbox voor dagelijks gebruik, is dit Bambaw roestvrijstalen vershoudbakje een uitstekende keuze. Ik raad het ook zeker aan als je veel kampeert en op zoek bent naar een bakje waar je ook boven een vuur je eten in kunt opwarmen.

Voordelen:

  • Stevig roestvrij staal wat wel tegen een stootje kan
  • Afneembare siliconen ring, waardoor makkelijk schoon te houden
  • Ideaal voor kamperen: opwarmen boven kampvuur is mogelijk
  • Duurzame en milieuvriendelijke keuze die lang meegaat

Nadelen:

  • Niet geschikt voor de magnetron
  • Iets hogere prijs dan plastic alternatieven

Check Prijs op Bol.com

Beste Opvouwbare Keuze

HI NATURE Vershoudbakjes

4.3

Deze siliconen bewaarbakjes van HI NATURE zijn heel handig als je weinig opbergruimte in je keuken hebt, maar toch graag met meal prep bakjes werkt. Je kunt deze bakjes namelijk heel makkelijk opgevouwen in je kast bewaren en daarmee behoorlijk wat ruimte besparen!

Deze bewaarbakjes zijn luchtdicht en lekvrij. Ook zijn ze hitte-, magnetron-, vriezer- en vaatwasmachinebestendig, waardoor je ze voor veel doeleinden kunt gebruiken.

Gemaakt van zacht en onbreekbaar siliconen materiaal, garanderen deze bakjes langdurig gebruik.

Deze HI NATUR bewaarbakjes hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding met oog op hun duurzaamheid en veelzijdigheid. Gezien hun handige opvouwbare design vind ik ze hun prijs zeker waard!

Deze bakjes zijn een must-have als je een kleine keuken hebt of de bakjes onderweg mee wil nemen.

Voordelen:

  • Opvouwbare ontwerp ideaal bij weinig opslagruimte
  • Zacht en onbreekbaar siliconenmateriaal gaat lang mee
  • Inhoud van 350 tot 1200 ml, veelzijdig inzetbaar
  • Vriendelijk geprijsd

Nadelen:

  • Deksel kan vervormen in de vaatwasmachine
  • Het is belangrijk om de aangegeven hitte- en vriestemperaturen niet te overschrijden

Check Prijs op Bol.com

Beste Goedkope Keuze

Excellent Houseware Meal Prep Bakjes

3.5

De meal prep bakjes van Excellent Houseware zijn een betaalbare keuze als je vaak eten meeneemt naar potluck diners of gewoon graag onderweg je eigen maaltijd bij je hebt. Omdat ze handige compartimenten hebben, kun je meerdere smaken in een bakje meenemen zonder dat de smaken vermengen. Zo neem je makkelijk een volwaardige maaltijd mee.

Deze bakjes zijn goedkoop en herbruikbaar. Persoonlijk vind ik ze fijn om mee te nemen naar diners, omdat ik soms mijn bakjes vergeet en ik dan geen kostbare investering kwijtraak.

De bakjes zijn magnetronbestendig, waardoor je je maaltijden eenvoudig kunt opwarmen zonder gebruik van borden.

Als je op zoek bent naar handige en betrouwbare bakjes voor onderweg, zijn deze Meal Prep Bakjes de juiste keuze voor jou.

Voordelen:

  • Handige compartimenten waardoor eten niet vermengd raakt
  • Magnetronbestendig voor eenvoudig opwarmen
  • Lichtgewicht, dus ideaal om mee te nemen
  • Vriendelijke geprijsd

Nadelen:

  • Minder handig voor snacks of kleine hoeveelheden door de 3 compartimenten
  • Langwerpige bakjes minder handig voor in een tas
  • Rechtop houden, zodat het niet gaat lekken

Check Prijs op Bol.com

De beste meal prep bakjes vergeleken

Beste Algemene Keuze Beste Luxe Keuze Beste Meerdelige Set Beste Glazen Set Keuze Beste Duurzame Keuze Beste Keuze Voor Onderweg Beste Bento Keuze Beste Roestvrijstalen Keuze Beste Opvouwbare Keuze Beste Goedkope Keuze
10x De Beste Meal Prep Bakjes van 2024 Volgens Experts (21) 10x De Beste Meal Prep Bakjes van 2024 Volgens Experts (22) 10x De Beste Meal Prep Bakjes van 2024 Volgens Experts (23) 10x De Beste Meal Prep Bakjes van 2024 Volgens Experts (24) 10x De Beste Meal Prep Bakjes van 2024 Volgens Experts (25) 10x De Beste Meal Prep Bakjes van 2024 Volgens Experts (26) 10x De Beste Meal Prep Bakjes van 2024 Volgens Experts (27) 10x De Beste Meal Prep Bakjes van 2024 Volgens Experts (28) 10x De Beste Meal Prep Bakjes van 2024 Volgens Experts (29) 10x De Beste Meal Prep Bakjes van 2024 Volgens Experts (30)
KitchenBrothers Meal Prep Bakjes DEWIN Meal Prep Boxen Strex Vershoudbakjes KitchenBrothers Meal Prep 5 Bakjes Gadgy Glazen Vershoudbakjes Niceey Meal Prep Bakjes Dezolo Bento Box Meal Prep Bambaw Roestvrij Staal Vershoudbakjes HI NATURE Vershoudbakjes Excellent Houseware Meal Prep Bakjes
Algemene score 4,8/5 4,8/5 4,7/5 4,8/5 4,7/5 4,6/5 4,4/5 4,5/5 4,3/5 3,5/5
Kwaliteit 4,8/5 4,8/5 4,7/5 4,8/5 4,8/5 4,8/5 4,5/5 4,8/5 4,3/5 4/5
Lekvrij 4,8/5 4,4/5 4,5/5 4,6/5 4,5/5 4,7/5 4/5 4,4/5 4,4/5 3/5
Uiterlijk 4,7/5 5/5 4,7/5 4,7/5 4,8/5 4,3/5 4,7/5 4,1/5 4,3/5 3,5/5
Materiaal Glas Roestvrij staal Plastic Glas Glas Glas Plastic Staal Siliconen Plastic
Compartimenten Nee Nee Nee Nee Nee Nee Ja Nee Nee Ja
Prijs €€€ €€€€ €€ €€ €€€ €€€ €€€ €€

Zie Prijs

Zie Prijs

Zie Prijs

Zie Prijs

Zie Prijs

Zie Prijs

Zie Prijs

Zie Prijs

Zie Prijs

Zie Prijs

Waar moet je op letten met het kopen van een meal prep bakje?

  • Inhoud en compartimenten: bedenk hoeveel voedsel je doorgaans wilt opslaan in het bakje. Meal prep bakjes zijn er in verschillende groottes en met verschillende compartimenten om je te helpen je maaltijden georganiseerd te houden.
  • Materiaal: kies voor bakjes gemaakt van veilig en duurzaam materiaal, bij voorkeur BPA-vrij plastic, glas of roestvrij staal. Hierin bewaar je je eten veilig zonder inmenging van mogelijke schadelijke stoffen.
  • Magnetronbestendigheid: als je van plan bent je maaltijden op te warmen in de magnetron, zorg er dan voor dat de bakjes magnetronbestendig zijn. Niet alle materialen zijn geschikt voor de magnetron.
  • Lekvrij: controleer of de bakjes lekvrij zijn, vooral als je soep of sausjes meeneemt. Een goede afdichting voorkomt morsen en houdt je tas schoon.
  • Vaatwasserbestendigheid: als je gemak belangrijk vindt, overweeg dan bakjes die geschikt zijn voor de vaatwasmachine. Hiermee bespaar je tijd bij het schoonmaken.
  • Afmetingen: zorg ervoor dat de afmetingen van het bakje passen bij de ruimte die je hebt voor opslag in je koelkast of tas en bij wat je mee wilt bewaren.

Waarom meal prep bakjes kopen?

  • Tijdbesparing: als je je maaltijden van tevoren voorbereidt in meal prep bakjes, kun je op drukke dagen snel en gezonde maaltijd opwarmen, zonder te hoeven koken. Wat dacht je van die lekkere maaltijden uit de slowcooker? Of die lasagne waar je normaal veel tijd voor uittrekt? Hier geniet je meerdere dagen van met vershoudbakjes.
  • Geld besparen: zelfgemaakte maaltijden zijn vaak goedkoper dan uit eten gaan of onderweg iets kopen. Daarom is het handig om je eigen maaltijd mee te nemen in je mealprepper en water in een goede drinkfles.
  • Gezondheid: zelf je maaltijden maken en meenemen is handig als je een speciaal dieet volgt en niet overal zomaar kunt eten. Denk bijvoorbeeld aan een glutenvrij dieet of een bloeddrukverlagend dieet.
  • Gemak: het hebben van voorbereide maaltijden bij de hand kan handig zijn als je weinig tijd hebt.

Eigen ervaring

Ik heb zelf de glazen meal prep bakjes van KitchenBrothers en heb daar heel goede ervaringen mee. Omdat ik een vrij hectische levensstijl heb, vind ik het prettig om mijn maaltijden voor te bereiden. Zo heb ik altijd lekker en gezond eten.

Ik heb bij de aankoop vooral gelet op de duurzaamheid van mijn keuze. Glazen bakjes gaan langer mee dan plastic bakjes en zijn milieuvriendelijker. Bovendien kan ik ze vanuit de vriezer zo in de oven schuiven (wel even de deksel eraf), wat me tijd en afwas bespaart.Wel zijn ze minder geschikt om mee te nemen, omdat glas nu eenmaal wat zwaarder is dan plastic. Voor onderweg heb ik daarom de set van Strex aangeschaft, waar ik ook heel tevreden over ben.

De soorten meal prep bakjes

  • Enkelvoudige compartimentbakjes: dit zijn de basaalste meal prep bakjes met één groot compartiment, zoals de bakjes van Kitchenbrothers. Ze zijn ideaal voor het opslaan van een enkele portie van een maaltijd of een snack.
  • Bakjes met meerdere compartimenten: deze bakjes hebben meerdere gescheiden compartimenten binnenin, meestal twee of drie. Ze zijn perfect om verschillende soorten voedsel gescheiden te houden.
  • Glazen meal prep bakjes: zijn duurzaam en veilig voor gebruik in de magnetron, oven en vaatwasser. Ze zijn geschikt voor het opslaan van warme maaltijden en houden de smaak van voedsel goed.
  • Plastic meal prep bakjes: deze meal prep bakjes, zoals die van Strex, zijn gemaakt van BPA-vrij plastic, hebben een laag gewicht en zijn betaalbaar. Ze zijn ideaal voor koude maaltijden of om eten in te vriezen.
  • Roestvrijstalen bakjes: zijn zeer duurzaam en kunnen tegen hoge temperaturen. Ze zijn geschikt voor warme en koude maaltijden en hebben meestal een eenvoudig ontwerp.
  • Lunchbox-stijl bakjes: hebben vaak een deksel met clips of vergrendelingen en zijn ontworpen om maaltijden veilig en lekvrij mee te nemen. Ze kunnen meerdere compartimenten hebben en zijn handig voor onderweg.
  • Bento-boxen: zijn geïnspireerd op de traditionele Japanse bento-boxen en hebben meerdere compartimenten voor het organiseren van verschillende soorten voedsel. Ze zijn handig voor het maken van gevarieerde maaltijden.
  • Opvouwbare siliconen bakjes: kunnen worden opgevouwen tot een compact formaat wanneer ze niet in gebruik zijn, wat handig is voor opslag en transport.

Conclusie

Als fervent meal prepper weet ik hoe belangrijk het is om de juiste bakjes te hebben. Ze moeten duurzaam, lekvrij en vooral handig zijn. Om je te helpen bij je keuze, heb ik een top 10 voor je gemaakt met de beste meal prep bakjes van 2024.

De meal prep bakjes van Kitchenbrothers verdienen de titel van beste algemene keuze. Deze glazen vershoudbakjes zijn veelzijdig, duurzaam en lekvrij. Als je op zoek bent naar luxe, zijn de mooie designbakjes van Dewin de beste keuze. Voor wie meer bakjes nodig heeft of net begint met preppen, is de uitgebreide set van 18 bakjes van Strex heel handig.

Voor milieubewuste shoppers zijn de vershoudbakjes van Gadgy met bamboe deksels een aanrader. Als je veel onderweg bent, zul je de praktische Niceey Meal Prep Bakjes waarderen vanwege hun lekvrije en milieuvriendelijke ontwerp. Neem je vaak maaltijden mee naar diners? Dan zijn de Excellent Houseware meal prep bakjes een budgetvriendelijke optie.

Welk bakje je ook kiest, er zit er vast eentje tussen waarmee je voortaan je eten vers en lekker houdt, waar je ook naartoe gaat!

Veelgestelde vragen

Zijn meal prep bakjes vaatwasmachinebestendig?

Ja, veel meal prep bakjes zijn vaatwasmachinebestendig. Het is belangrijk om de productinstructies te volgen om de levensduur van de bakjes te behouden.

Zijn meal prep bakjes geschikt voor de magnetron?

Ja, veel meal prep bakjes zijn geschikt voor gebruik in de magnetron. Controleer altijd of de bakjes specifiek zijn ontworpen voor deze toepassing.

Zijn er verschillende groottes meal prep bakjes beschikbaar?

Ja, meal prep bakjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten om aan verschillende behoeften te voldoen, van kleine snacks tot volledige maaltijden.

Zijn meal prep bakjes lekvrij?

Sommige meal prep bakjes zijn lekvrij dankzij speciale afdichtingen in de deksels. Het is belangrijk om te controleren of de gekozen bakjes deze functie hebben. Zo neem je makkelijk je heerlijke sap of saus uit de blender mee zonder dat je een vieze tas krijgt.

Kunnen meal prep bakjes in de vriezer worden gebruikt?

Ja, veel meal prep bakjes zijn geschikt voor de vriezer. Ze helpen voedsel langer vers te houden en zijn handig voor het bewaren van maaltijden voor de lange termijn.

Hoe kan ik controleren of meal prep bakjes luchtdicht zijn?

De meeste luchtdichte meal prep bakjes hebben een siliconenafdichting in het deksel. Zorg ervoor dat de afdichting goed is geplaatst en controleer of er geen lucht ontsnapt wanneer je het deksel sluit.

Zijn er meal prep bakjes met meerdere compartimenten beschikbaar?

Ja, er zijn meal prep bakjes met meerdere compartimenten die voorkomen dat verschillende voedingsmiddelen tijdens het transport met elkaar mengen. Dit is handig voor het scheiden van bijgerechten of sauzen.

Kan ik warme en koude gerechten in dezelfde bakjes bewaren?

Ja, maar zorg ervoor dat je gerechten eerst afkoelen voordat je ze in de koelkast of vriezer plaatst om condensatie te voorkomen.

Welke materialen worden het meest gebruikt voor meal prep bakjes?

De meest voorkomende materialen zijn plastic, glas en siliconen. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen, afhankelijk van je behoeften.

Hoe vaak kan ik meal prep bakjes hergebruiken?

De meeste meal prep bakjes zijn ontworpen voor langdurig hergebruik. De levensduur kan variëren afhankelijk van het merk en het materiaal, maar met zorgvuldig gebruik kunnen ze vele malen worden hergebruikt.

10x De Beste Meal Prep Bakjes van 2024 Volgens Experts (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated:

Views: 6477

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.